Vad gör Fastigo? Och vilka är era hjärtfrågor?

– Fastigo är fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation. Vi förhandlar fram branschanpassade kollektivavtal med våra fackliga motparter, och jobbar med arbetsrättslig rådgivning och information till våra medlemsföretag. Förutom att alltid leverera förstklassig rådgivning och att verka för gott ledarskap, så jobbar vi mycket med en av branschens viktigaste frågor: kompetensförsörjning, säger Johan Mann som är vd för Fastigo.

Vad kan ni bidra med som medlemmar i IQ Samhällsbyggnad?

– Vi kan dela med oss av expertis i de mer mjuka frågorna i det hållbara samhällsbygget, hur man bygger starka och friska organisationer och företag till exempel. Vårt fokus är förstås fastighetsbranschen, men att bredda kompetensbasen och öka innovation med hjälp av till exempel av mångfald och inkludering går att applicera på alla verksamheter, säger Kicki Lilliedrake som är kommunikationschef för Fastigo.

Vad hoppas ni får ut av medlemskapet?

– Vi ska ha koll på aktuella frågor och utmaningar i samhällsbyggnadssektorn, det ingår i vårt uppdrag som medlemsorganisation. Vi tror att omvärldsbevakningen och kontaktnätet i IQ Samhällsbyggnad är rätt och viktigt för oss, säger Johan Mann.