Olof, vad har du för förhoppningar inför din tid hos oss?

- Jag ser fram emot en lärorik period där jag får bli involverad i processer och projekt som bidrar till en ökad effektivisering av samhällsbyggnadssektorn, och användning av BIM.

Vad tror du blir den största utmaningen?

- Tålamod är en BIM-förespråkares bästa vän… haha nej, skämt och sido. Förändring sker inte på en dag och det tror jag att jag måste acceptera. Jag hade gärna sett att samhällsbyggnadssektorn kommit längre än vad den gjort. Det är viktigt att komma ihåg att mycket har hänt och att mycket håller på att hända just nu.

Berätta kort om din utbildning, vad gör den unik, och vad ”blir du” när den är klar?

- Jag läser masterprogrammet ”Sustainable Building Information Management” på Tekniska Högskolan i Jönköping. Det är det första masterprogrammet i Sverige som fokuserar på BIM och det är väl det som gör den unik. Jag har precis avslutat förstå året, av två, och efter färdig utbildning kan jag, precis som många andra, arbeta med BIM i praktiken. Det som jag tror skiljer oss på denna utbildningen från övriga ”BIM-kunniga” i sektorn är att vi redan från början får en djupare och bättre förståelse kring den abstrakta teori som svävar kring begreppet.

Vi hälsar Olof varmt välkommen till IQ Samhällsbyggnad!

Vill du komma kontakt med någon i vårt kansli? Här hittar du våra kontaktuppgifter!

Uppdaterad den