Sven Junkers, chef för Skanska Teknik

Kan du berätta lite om vem du är?

Jag är en person som har en positiv grundsyn och ser möjligheter i det mesta. Jag har en familj bestående av fru och tre studerande killar mellan 17 och 23. Vi gillar allihop att åka skidor och vi är aktiva i största allmänhet. Själv gillar jag också att bygga och renovera hemma.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter till styrelsen?

Jag har arbetat på Skanska större delen av mitt yrkesverksamma liv med inriktning mot teknikfrågor. En viktig drivkraft har alltid varit att utveckla och göra saker smartare, vilket jag fått möjlighet att göra inom de flesta av våra verksamhetsområden. Jag tar med mig en bred erfarenhet av entreprenadverksamhet, speciellt utifrån att ta emot teknikutveckling och implementera denna.

Vad motiverade dig att tacka ja till posten som ledamot?

Jag tycker det skall bli spännande att se hur samhällsbyggandet genom forskning och med branschgemensamma krafter kan utvecklas. Vi har både stora utmaningar och möjligheter vi inte haft tidigare. Jag tänker främst på klimatet och digitaliseringen, som klokt hanterat blir vår branschs bidrag till framtidens hållbara samhälle.

Vad hoppas du uppnå under din tid i styrelsen?

Jag ser fram emot att få vara en del av denna utveckling och kunna tillföra mina erfarenheter.

Susanne Nielsen Skovgaard, direktör och chef för Strategisk Utveckling inom Trafikverket

Kan du berätta om vem du är?

Jag heter Susanne Nielsen Skovgaard och jag bor Sollentuna men är ursprungligen från Göteborg. Jag är gift med Jonas och vi har tonårssönerna Wiggo och Tage och katten Sixten. Jag har ett fantastiskt roligt och inspirerande arbete på Trafikverket som chef för Strategisk Utveckling där vi arbetar med transportpolitiskt underlag, forskning och innovation, strategisk inriktning, internationellt arbete och omvärldsanalys. När jag inte arbetar trivs jag att pyssla hemma, vara i vår stuga strax utanför Norrtälje, umgås med släkt och vänner, laga och äta god mat, träna och resa och upptäcka nya platser på vår fantastiska planet.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter till styrelsen?

Jag har arbetat både privat och statligt och har varit och är engagerad såväl som ledamot och som ordförande i olika styrelser – t.ex. forskningsprogrammen TripleF (fossilfri godstrafik), Transportekonomi och KAJT (kapacitet i järnvägstrafiken). Den röda tråden i mina uppdrag alltid varit frågor som utvecklar samhället och jag hoppas och ser fram emot att bidra på ett konstruktivt vis inom IQ Samhällsbyggnad.

Vad motiverade dig att tacka ja till posten som ledamot?

Helt klart mitt intresse för frågor som utvecklar samhället.

Vad hoppas du uppnå under din tid i styrelsen?

Påverka så att vi använder forskning och innovation i ännu högre grad för att nå de transportpolitiska målen. Vi behöver ständigt arbeta med att säkerställa att allt smart och bra som vi forskar och utvecklar kommer till nytta i samhället.

Uppdaterad den