Hållbart samhällsbyggande på agendan

IQ Samhällsbyggnad medverkar i Almedalsveckan 2022 genom att delta i samtal och seminarium med fokus på forskning, utveckling och innovation inom samhällsbyggnadsområdet.

IQ Samhällsbyggnad är värdar för två seminarier i Almedalen
Tisdag 5 juli kl. 13.15 Hur ställer vi om samhället till hållbara och attraktiva livsmiljöer för alla? Samarrangemang med Viable Cities.

Torsdag 7 juli kl.12.00 Hur kan vi få städernas klimatomställning att gå fortare?
Tillsammans med Sustainable Innovation och Viable Cities.


Hur ställer vi om samhället till hållbara och attraktiva livsmiljöer för alla?

Tisdag 5 juli kl. 13.15-14.15 hålls ett seminarium med tongivande företrädare från kommuner och industriföretag som tillsammans och på kort tid ska förverkliga visionerna för hållbara samhälls- och industrisatsningar i Norrbotten och Västerbotten. Hur säkerställs innovativa lösningar i klimatsmarta och attraktiva livsmiljöer? Hur kan satsningarna i norr katalysera innovation och utveckling i hela Sverige?

Läs mer och anmäl dig här.

Hur får vi städernas klimatomställning att gå fortare?

Torsdag 7 juli kl. 12.00-13.30 arrangeras en expertlunch om hållbar stadsutveckling där vi stämmer av vad vi tagit med oss från veckan i Almedalen kring hur städernas klimatomställning kan gå fortare. Vårt fokus ligger särskilt på utveckling och samverkan inom klimatinitiativ och klimatkontrakt. Eventet genomförs i samverkan med experter från Sustainable Innovation, IQ Samhällsbyggnad och Viable Cities.

Läs mer och anmäl dig här.


Delar av IQ Samhällsbyggnads kansli kommer att finnas på plats i Visby under Almedalsveckan 2022.

Uppdaterad den