Den här våren har vi haft flera spännande anledningar att ses. Vi har firat att vårt förslag och ansökan om att få starta ett innovationsprogram inom Impact Innovation har blivit beviljat. Och på vårt gemensamma event i Almedalen kunde ShiftSweden berätta mer om den allra första utlysningen och om planerna för programmet framåt.

På IQ Samhällsbyggnad har vi i vår också hunnit ha ett mycket givande Transformation Lab där vi diskuterade hur vi kan jobba med flera stora framtidsfrågor - samtidigt. Robusthet är en av dem. För samhällsbyggandet handlar det om nygamla utmaningar att ta tag i. Hur, när och varför vi behöver tänka på robusthet var också temat på vårt välbesökta seminarium i Almedalen förra veckan. Läs gärna vår To do-lista om du inte redan sett den. Intresset för den här frågan är stort hos er medlemmar, och i höst fortsätter vi därför arbetet med att facilitera samverkansformer och initiera satsningar för gemensamma lösningar.


Efter en mycket intensiv arbetsperiod och givande vecka i vackra Visby och Almedalen har mina fantastiska medarbetare på IQ Samhällsbyggnad gjort sig mer än väl förtjänta av ledighet. Men jag vet också att vi alla redan ser fram emot att ses igen och jobba vidare i augusti. Vi ser bland annat fram emot att dra igång arbetet i de innovationsprogram och projekt som vi driver och koordinerar, starta upp våra medlemsfrukostar Digital Breakfast Talks, och ordna nya träffar inom nätverket Future Solutions


Trevlig sommar,
Anita