IQ Samhällsbyggnad är en medlemsorganisation för företag och organisationer i samhällsbyggnadssektorn. Vi kombinerar forsknings- och innovationsfrågor med gränsöverskridande samverkan i riktning mot visionen att ta Sverige till en tätposition inom hållbart samhällsbyggande.

IQ Samhällsbyggnad samlar hela sektorn och bland våra medlemmar finns små och stora företag, kommuner, myndigheter och andra offentliga organisationer, branschorganisationer och akademi inom samhällsbyggnadssektorn. Hos oss möts utvecklingsinriktade människor från hela samhällsbyggnadssektorn. Här startas konkreta projekt, långsiktiga forsknings- och innovationsprogram och här ordnas möten, seminarier och workshoppar på lokal, nationell och europeisk nivå. På IQ Samhällsbyggnad arbetar 15 personer och kontoret ligger på Drottninggatan i centrala Stockholm.

IQ Samhällsbyggnad söker nu en driven biträdande programansvarig. Du kommer framför allt att arbeta i vårt team inom forskningsprogrammet E2B2.

E2B2 är det största forskningsprogrammet hittills inom området energieffektivt byggande och boende. Bebyggelsen står för ungefär 35 procent av Sveriges totala energianvändning och möjligheten att energieffektivisera är stor. IQ Samhällsbyggnad driver kansliet för programmet på uppdrag av Energimyndigheten. Inom E2B2 arbetar forskare och samhällsaktörer tillsammans för att ta fram kunskap, metoder och verktyg för effektivare energianvändning och för att utveckla byggandet och boendet i samhället.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som biträdande programansvarig innebär att du tillsammans med programansvarig samordnar E2B2 på övergripande nivå vad gäller utlysningar, ansökningar, forskningsprojekt, rådgivande och beslutande grupper, ekonomiuppföljning, tids- och resursallokering samt bidrar till intern och extern kommunikation av forskningsresultat till intressenter och målgrupper.

Vidare ingår i arbetsuppgifterna att arbeta tillsammans med medlemmarna i andra projekt som bedrivs inom IQ Samhällsbyggnad, även om de huvudsakliga arbetsuppgifterna är inom programmet E2B2.

Din profil

Vi söker dig med relevant akademisk examen, gärna civilingenjör med energikompetens. Du har kunskaper som relaterar till energi- och samhällsbyggnadsområdet. Erfarenheter från energi-, bygg- och/eller resurseffektiviseringsområdet är meriterande.

Det är ett arbete med relativt hög abstraktionsnivå och du behöver ha god förmåga att analysera och förstå texter och annat teoretiskt material. Det är därför viktigt att du trivs och stimuleras av den typen av arbete. Arbetet innebär även många kontakter varför du bör vara social och tycka om att nätverka.

Vi värdesätter hög kvalitetskänsla och servicenivå samt praktisk problemlösningsförmåga. Vår roll är ofta att vara länken mellan olika parter så att förstå deras olika utgångspunkter och tillmötesgå deras behov på ett smart sätt är en viktig del i arbetet. Det här kan vara både i stort och i smått, allt från att hjälpa någon att hitta rätt samarbetspart eller att formulera en utlysning i ett program till att se till att en talare på en konferens får upp sin presentation på önskat sätt.

Som person har du ett resultatfokus och förmåga att arbeta strukturerat mot uppsatta mål. Du är en drivande person som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du en god kommunikatör.

Arbetet kräver att du har god språklig förmåga på svenska, i både tal och skrift. Du bör också behärska engelska i tal och skrift utan problem.

Vi kommer särskilt att beakta personliga egenskaper i rekryteringen.

Varaktighet/arbetstid

Tjänsten omfattar 25 timmar/vecka, eventuellt med möjlighet till en heltidstjänst.

Visstidsanställning till och med 2021-12-20 och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2020-01-31. Men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi behandlar ansökningar löpande.

Du skickar din ansökan till info@iqs.se. Ange Tjänst E2B2 i ärendemeningen.

Övrigt

IQ Samhällsbyggnad sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontaktpersoner

Anna Land, programansvarig E2B2, 072- 554 46 61, anna.land@iqs.se
Anita Aspegren, vd IQ Samhällsbyggnad, 070-384 45 55, anita.aspegren@iqs.se

Välkommen med din ansökan!